system zarządzania jakością
Informacje o prowadzeniu własnej firmy, finansach, ubezpieczeniach i wszystkim innym z tym związanym.
- Nadia85
system zarządzania jakością
Kochani, słuchajcie, jest sprawa. Możecie mi powiedzieć jak powinien wyglądać naprawdę dobry, sprawdzony system zarządzania jakością? Czy są jakieś sprawdzone sposoby na to, żeby on naprawdę chodził jak szwajcarski zegarek? Zależy mi, żeby produkty które wychodzą z mojej firmy, były po prostu doskonałe. Macie jakieś dobre rady w tym temacie? Podpowiecie mi coś?
Re: system zarządzania jakością
Post autor: Szymon »
Jestem tego samego zdania. Stawianie na najwyższą jakość oferowanych produktów to pewność tego, że będziemy tylko zyskać nowych klientów na przestrzeni czasu. To właśnie myślenie w kategoriach długoterminowych, da nam upragniony sukces. Oczywiście nie przyjdzie to za darmo ponieważ potrzebne będzie do tego wiele inwestycji. Jednym z podstawowych jest oprogramowanie pozwalające na optymalizację produkcji oraz wszystkich procesów. Warto wiedzieć też czym jest marszruta produkcyjna - https://quantum-software.com/blog/marsz ... odukcyjna/ ponieważ to jeden z kluczowych dokumentów, określających kolejność operacji do wytworzenia produktu.
Post autor: kamisia »
A jakie przykładowo macie u siebie w firmie wdrążone systemy? Bo to też w sumie jest mega ważne? Jak chodzi o mnie, to znalazłam teraz system https://www.polsytem.pl/ i naprawdę mnie zainteresował, ponieważ pozwala on dużo sprawniej prowadzić kontrolę nad czasem pracowników, sprawdzać ilość przerw czy spóźnień. Możecie dużo łatwiej wprowadzać kolejne zadania, planować poszczególne prace, czy poprawić przepływ informacji.
Post autor: mattaa »
Czy kurs kosztorysowania robót budowlanych można zrobić ot tak, bez specjalnego przygotowania, nie wiem, szkoły? Wiem, że ogólnie w sieci mamy dziś mnóstwo dostępnych kursów, ale chcę wiedzieć, czy są możliwości na przykład dodatkowe, które pozwolą nam na wyciągnięcie wniosków, decyzji. Co wy na to?