nieruchomości od dewelopera - warto kupić?

Chcesz zainwestować w jakąś nieruchomość? Jest duża szansa, że inni użytkownicy Ci doradzą. Nie krępuj się ;)
Awatar użytkownika
Morzena-95

nieruchomości od dewelopera - warto kupić?

Post autor: Morzena-95 »

Cześć kochani, bardzo się cieszę, że mogę dołączyć do Waszej społeczności. Mam pewien dylemat i potrzebuję Waszej pomocy. Doszłam niedawno do wniosku, że chciałabym kupić nieruchomość od dewelopera Szczecin, ale nie jestem pewna, czy to dobry pomysł. Czy ktoś z Was miał już doświadczenie z takim zakupem? Czy warto? Chętnie wysłucham Waszych opinii i porad. Z góry dziękuję za pomoc! 😊
Wiśnia

Re: nieruchomości od dewelopera - warto kupić?

Post autor: Wiśnia »

Przy wyborze dewelopera ważne jest, aby sprawdzić jego historię w zakresie terminowości zakończenia projektów. O tym, jak to zrobić, można przeczytać więcej pod adresem https://zachwycajacabudowa.pl/zakup-nie ... -nabywcow/. Opóźnienia mogą generować dodatkowe koszty dla nabywców, więc warto wybrać firmę z dobrą reputacją w tej kwestii.
Marek_42

Post autor: Marek_42 »

Zakup mieszkania to decyzja, która wpłynie na Twoje życie na wiele lat, dlatego warto dołożyć starań, by dokonać jak najlepszego wyboru - https://dom.wp.pl/przed-zakupem-mieszka ... 498400736a . Przede wszystkim sprawdź lokalizację – bliskość sklepów, szkół, czy komunikacji miejskiej ma ogromne znaczenie. Ważne jest także, by przyjrzeć się stanowi technicznemu budynku, zwracając uwagę na wszelkie uszkodzenia czy kwestie związane z instalacjami. Jeśli chodzi o samo mieszkanie, upewnij się, że jego układ odpowiada Twoim potrzebom i że będzie możliwa jego adaptacja. Na koniec, zapytaj o koszty eksploatacji, takie jak czynsz, oraz oceń, czy w okolicy nie ma uciążliwych źródeł hałasu.
kavinna20

Post autor: kavinna20 »

Chcę mieć własne lokum i decydować o sobie. A skoro tak, to zdecydowanie potrzebne mi są apartamenty mrągowo sprzedaż i zakup. W sumie oferty ze sprzedażą jak najbardziej wystarczą. Może wiecie, jak je kupować? Interesuje mnie raczej rynek wtórny, nic specjalnego. Co wy na to?
ODPOWIEDZ